Leipomo ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & Kumpp. Oy

Uuden leipomon rakennusautomaatio, valmistumisvuosi 2019

Pekka Heikkisen leipomossa toimitaan perinteitä kunnioittaen jo neljännessä polvessa. Yli 100 vuotta toiminut leipomo vaurioitui pahoin tulipalossa vuonna 2018. Uusi leipomo nousi Petäisenniskaan vuoden 2019 aikana.

TuJuCo oli hoitanut vanhalla leipomolla kiinteistön lämmitykseen, ilmanvaihtoon ja tuotannon koneisiin liittyviä huoltoja sekä kunnossapitoa jo yli 10 vuoden ajan. Yhteistyö huoltojen ja kunnossapidon suhteen jatkuu myös tulevaisuudessa, sillä meidät valittiin uuden leipomon rakennusautomaatiourakoitsijaksi.

Asiakkaalle on tärkeää huolehtia työntekijöiden työskentelyolosuhteista uudessa leipomossa sekä koneiden ja laitteiden toimivuudesta tuotannossa.

Kohteen rakennusautomaatio toteutettiin Deos-järjestelmällä, joka on modulaarinen ja laajennettavissa oleva, vapaasti ohjelmoitava kokonaisuus. Järjestelmä mukautuu asiakkaan muuttuviin tarpeisiin myös tulevaisuudessa. Uusi leipomo on liitetty TuJuCo:n valvomoon, josta huollon tarpeita ja toimintaa voidaan seurata etäyhteyden avulla 24/7.

Tarvittavat huollot ja kunnossapidot suunnitellaan ja toteutetaan aina asiakkaan tuotannon ehdoilla. Esimerkiksi aamuyöstä ja aamusta leipomon laitteiden on pelattava, eikä tuotantokatkoksille ole silloin sijaa.

Asiakkaan saavuttamat edut:

  • Tarpeen mukainen ilmanvaihto eri tilanteisiin.
  • Leipomon lämpökuorma vaihtelee suuresti tuotannon mukaan. Ylimääräinen lämpö täytyy saada tarvittaessa pois tuotantotiloista.
  • Automaatio hoitaa tarpeenmukaisen lämmityksen ja ilmanvaihdon.
  • Tuotannon ja tarpeiden muuttuessa saadaan tarvittavat muutokset nopeasti TuJuCo:lta.
  • TuJuCo pystyy auttamaan ja valvomaan toimintaa ajasta ja paikasta riippumatta etäyhteyden avulla.
  • Huolto on lähellä, ja toimija tuntee kohteen. TuJuCo voi hoitaa sekä kiinteistön että tuotantokoneiden huollot.